Naše škola vyslala poprvé na tuto soutěž dvoučlenný tým, kteří se zařadil mezi osm týmů z celé České republiky (např. školy z Prahy, Brna, Jeseníku, Poličky, Opavy). Všech osm týmů soutěžilo postupně v bourání masa, vařené výrobě, senzorickém testu, regionálním výrobku a o nejlepší řeznický stůl, kde fanoušci hlasovali přes facebook.
Soutěže se zúčastnili žáci prvního ročníku Petr Barcal a Antonín Hájek pod vedením učitelů Jana Málka a Ladislava Vlasáka. Ústečtí žáci vsadili na klasické jaternice, libovou tlačenku v netradičním obale a játrovou paštiku s brusinkami a koňakem naplněnou ve sklenicích, jako to dělávaly naše babičky.
Nadějní budoucí řezníci dokázali vybojovat hned tři umístění! A to: 1. místo za nejhezčí řeznický stůl (hlasováním), 2. místo za regionální výrobek (Trmická klobása) a 3. místo za vařenou výrobu (výroba jaternic, tlačenky a játrového výrobku).
Nutno dodat, že naši chlapci byli jediní ze všech soutěžících žáky prvního ročníku, a přes velkou konkurenci dokázali uspět.
Zapsal: Jan Málek - UOV
foto z natáčení ZDE
Nahrávám data...
Copyright © 2013 - 2024 | Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola &   Vitalex Computers s.r.o. - Tvroba školních webů | Prohlášení o přísupnosti | Cookies