Kotva

Potravinová sbírka 2019

Žáci oboru Operátor skladování znovu pomáhali v sobotu 23. 11. 2019 při organizování Národní potravinové sbírky na prode...
Více informací

Stolní tenis

Turnaje ve stolním tenisu 22.11.2019 se zúčastnilo bezmála 50 žáků....
Více informací

Muzeum čokolády

Pro zpestření teoretické výuky a hlavně rozšíření si obzorů vyrazili v pátek 25. 10. 2019 žáci 2. ročníku oboru Cukrář d...
Více informací
Zřizovatel

Aktuality
Jarní prázdniny
3.2.2020

Od 3. 2. do 7. 2. 2020 mají žáci jarní prázdniny.

Pololetní prázdniny
31.1.2020

31. 1. 2020 mají žáci jednodenní pololetní prázdniny

Pololetní vysvědčení
30.1.2020

30. 1. 2020 žáci dostanou výpis z vysvědčení za 1. pololetí

Bakaláři

Mapa webu

Školní jídelna

Vloženo: 10.6.2015 | Autor: Prochazka | Zobrazeno: 3367x

ŠKOLNÍ JÍDELNA

Naše školní jídelna má kapacitu 200 obědů. Vaříme v průměru 100 až 120 porcí.

Vaří kuchař, učitelé odborného výcviku a s nimi žáci oborů vzdělání Kuchař-číšník a Stravovací a ubytovací služby.

Školní jídelna připravuje pro žáky, pracovníky a cizí strávníky jedno hlavní jídlo denně. Pouze ve středu je výběr ze dvou jídel. Pro cizí strávníky vaříme v rámci doplňkové činnosti – hostinská činnost.

 

Výdej obědů

Dospělí strávníci               11.30 – 12.30 hod.

Žáci školy                         12.30 – 13.00 hod.

Cizí strávníci                     13.00 – 14.15 hod.

 

Objednávání stravy

Přihlašování a odhlašování stravy je den předem do 13.00 hod. osobně nebo telefonicky.

Cena oběda se odvíjí od věkové skupiny strávníků.

7 – 10 let                             23,- Kč

11 – 14 let                           26,- Kč

15 a více                             33,- Kč

Pro cizí strávníky                 90,- Kč.

 

Pro školní stravování jsou stanoveny výživové normy, tzv. spotřební koš.

Spotřební koš je složen z 10 základních skupin: maso, ryby, mléko, mléčné výrobky, tuky, cukry, ovoce, zelenina, brambory a luštěniny.

 

Alergeny

Na základě ustanovení č. 1169/2011 EU je od 13. 12. 2014 školní jídelna povinna označit u vyrobených pokrmů alergen, který obsahuje. Značení alergenů je pouze informační.

Seznam alergenů je vyvěšen v jídelně spolu s jídelníčkem.

Jídelníček je připravován měsíc dopředu. Každý týden je zařazován jeden bezmasý, zpravidla zeleninový pokrm. Dvakrát měsíčně se nabízí ryby a luštěniny.

Ve školní jídelně děláme vše proto, aby jídlo bylo zdravé a chutné. Některá jídla jsou více oblíbená, jiná méně. Snažíme se dodržovat pestrost jídel.

 

Vedoucí školní jídelny – Hana Strašilová, tel. 475669159, strasilova@obchodniskola.cz