Kotva
Zřizovatel

 
 
Aktuality
Adaptační kurz 1. ročníků
24.9.2018

V sekci Akce školy

Ukliďme svět 2018
24.9.2018

Více o akci v sekci Akce školy

Úspěch žáků v mezinárodní gastronomické soutěži
24.1.2018

Na mezinárodním mistrovství ČR Gastro Junior Brno BIDFOOD CUP 2018 (18.-21.1.18) obsadila žákyně oboru Cukrář vynikající 2. místo a žák oboru Kuchař pěkné bronzové bodové pásmo. Blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Erban, ZŘ    

Dobrá škola Ústeckého kraje 2016/2017
9.11.2017

V soutěži Dobrá škola 2016/2017 obsadila naše škola výborné 4. místo mezi všemi středními odbornými školami Ústeckého kraje. Hodnotí se výsledky v soutěžích, výsledky ve vzdělávání, spolupráce s VŠ, zaměstnavateli a sociálními partnery, zajištění vzdělávacích kurzů a exkurzí, projektová činnost a ekonomika školy. Soutěž vyhlašuje zřizovatel škol - Krajský úřad ÚK.                      Mgr. Pavel Caitaml, ředitel školy

Exkurze do výroby olejů
27.3.2017

Více v sekci O škole - Akce školy - Exkurze

Srdce na talíři 2017
27.3.2017

Celostátní soutěž žáků oboru Stravovací a ubytovací služby. Více v sekci O škole - Akce školy - Soutěže

 
 
Bakaláři

 
 
Mapa webu
A
A
A

Exkurze do výroby olejů

Vloženo: 27.3.2017 | Autor: Prochazka | Zobrazeno: 1561x | Zatím neupraveno
Dne 23. 3. 2017 proběhla exkurze našich žáků oboru PEKAŘ do švýcarské firmy GLENCORE International AG, která je největším obchodníkem s komoditami na světě. Těží, pěstuje plodiny, kupuje, přepravuje a prodává celou řadu základních surovin od uhlí přes měď po obilí.

V České republice působí firma v Ústí nad Labem, kde v bývalém areálu zkrachovalé Setuzy zpracovává olejniny a vyrábí zde rostlinné oleje (např. Vegetol, Lukana).

Vedení firmy v čele s paní HR manažerkou Anetou Martiškovou nás vřele přijalo. Nejprve nám ve společenské místnosti Kamila Roučková firmu představila, poté jsme byli proškoleni o bezpečnosti a nic už nebránilo tomu, abychom vyrazili do terénu.

V průběhu exkurze měli žáci možnost vidět zpracování olejnin od semínek až po stáčení oleje do lahví. Celá exkurze byla velkým přínosem pro doplnění teoretických znalostí žáků v jejich oboru vzdělání. 

 

Zapsala: Ing. Miroslava Herynková