Vše začíná v dílně sira Henryho, který nás díky svému stroji času přenesl o několik staletí zpět za Mayi a Aztéky do střední Ameriky, kde jsme s nimi mohli ochutnat první nápoj z čokolády. V další místnosti jsme s flotilou Hernána Cortése dovezli kakaové boby do Evropy, popíjeli jsme čokoládový nápoj ze speciálních šálků na vídeňském dvoře. Prošli jsme uličkami staré Prahy a navštívili dům u Černého slunce, kde sídlila první výrobna čokolády. V poslední části výstavy se díky informačním nástěnným panelům a interaktivním obrazovkám seznamujeme s vývojem továren na čokoládu nejen u nás ale i v zahraničí, vypijeme si kávu s pány Hrabalem a Ladou a nakonec vystojíme frontu v obchodě na pochoutku Metro. Kromě toho při ochutnávce poznáváme rozdíl mezi čokoládou vyrobenou z původní odrůdy Criollo a kříženou odrůdou Trinitario, získáváme první recepturu na tabulkovou čokoládu. Zúčastníme se ukázky výroby belgických pralinek, kde se dozvíme, jak se čokoláda temperuje a proč tímto procesem musí projít. Samozřejmě nechybí další ochutnávka a už scházíme do obchůdku, ve kterém nakupujeme nezbytné čokoládové suvenýry. Ještě naposledy koukneme pod ruce šikovným zaměstnancům, kteří nejrůznější čokoládové pochoutky vyrábějí přímo před zraky návštěvníků, a s muzeem se loučíme.
Ing. Monika Salačová
Nahrávám data...
Copyright © 2013 - 2024 | Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola &   Vitalex Computers s.r.o. - Tvroba školních webů | Prohlášení o přísupnosti | Cookies