Od 1. 3. 2021 jsou upraveny úřední hodiny pro veřejnost:
Pondělí 8:00 – 13:00
Středa 8:00 – 13:00
Od 1. 3. 2021 probíhá výuka celé školy distanční formou. Průběh distnční výuky je vyvěšen na stránkách školy v sekci O škole - distnční výuka.
S účinností od 25. 2. 2021 musí mít v budově školy každý zaměstnanec, žák, cizí osoba – respirátor nebo zdravotnickou obličejovou masku (chirurgická rouška). Od 1. 3. 2021 musí být dvě přes sebe přeložené zdravotnické obličejové masky.
VÝUKA ZÁVĚREČNÝCH ROČNÍKŮ VE 2. POLOLETÍ
Stále probíhá distanční výuka prostřednictvím MS Teams a webových stránek školy.
Na základě doporučení MŠMT se výuka ve 2. pololetí zaměří na předměty související se závěrečnou zkouškou (odborné předměty, občanská nauka, ekonomika, občanská výchova) a praktické vyučování.
Seznam vyučovaných předmětů (Velikost: 34.96 kB)
Po případném obnovení prezenční výuky, bude v bakalářích i na stránkách školy vyvěšen nový rozvrh.
NÁHRADNÍ A OPRAVNÉ ZKOUŠKY ZA 1. POLOLETÍ
K závěrečným zkouškám bude připuštěn žák, který byl v 1. pololetí hodnocen ze všech povinných předmětů.
Postup připuštění k závěrečným zkouškám (Velikost: 404.62 kB)
V případě, že žák nebyl v 1. pololetí hodnocen nebo byl hodnocen známkou 5 (nedostatečná), pak si požádá ředitele školy o povolení zkoušky v náhradním nebo opravném termínu (FORMULÁŘ ZDE) (Velikost: 26 kB)
V případě, že je žák v náhradním termínu hodnocen známkou 5 (nedostatečná), pak může požádat ředitele školy o opakování ročníku.
Dle doporučení ministerstva školství se výpisy z vysvědčení budou žákům rozdávat až po obnovení prezenční výuky ve škole.
Přehled pololetního hodnocení je přístupné v aplikaci Bakalář v ikoně POLOLETÍ. Každý žák obdržel na začátku školního roku přístupové údaje pro žáka i pro rodiče.
Doporučení MŠMT pro školy k hodnocení ZDE (Velikost: 313.61 kB)
Vše začíná v dílně sira Henryho, který nás díky svému stroji času přenesl o několik staletí zpět za Mayi a Aztéky do střední Ameriky, kde jsme s nimi mohli ochutnat první nápoj z čokolády. V další místnosti jsme s flotilou Hernána Cortése dovezli kakaové boby do Evropy, popíjeli jsme čokoládový nápoj ze speciálních šálků na vídeňském dvoře. Prošli jsme uličkami staré Prahy a navštívili dům u Černého slunce, kde sídlila první výrobna čokolády. V poslední části výstavy se díky informačním nástěnným panelům a interaktivním obrazovkám seznamujeme s vývojem továren na čokoládu nejen u nás ale i v zahraničí, vypijeme si kávu s pány Hrabalem a Ladou a nakonec vystojíme frontu v obchodě na pochoutku Metro. Kromě toho při ochutnávce poznáváme rozdíl mezi čokoládou vyrobenou z původní odrůdy Criollo a kříženou odrůdou Trinitario, získáváme první recepturu na tabulkovou čokoládu. Zúčastníme se ukázky výroby belgických pralinek, kde se dozvíme, jak se čokoláda temperuje a proč tímto procesem musí projít. Samozřejmě nechybí další ochutnávka a už scházíme do obchůdku, ve kterém nakupujeme nezbytné čokoládové suvenýry. Ještě naposledy koukneme pod ruce šikovným zaměstnancům, kteří nejrůznější čokoládové pochoutky vyrábějí přímo před zraky návštěvníků, a s muzeem se loučíme.
Ing. Monika Salačová
Nahrávám data...
Copyright © 2013 - 2021 | Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola &  
Vitalex Computers s.r.o.
- Tvroba školních webů | Prohlášení o přísupnosti