Kotva

PRAKTICKÁ PŘÍPRAVA ŽÁKŮ

Odborný výcvik oborů Řezník-uzenář, Cukrář a Operátor skladování...
Více informací

PRAKTICKÁ PŘÍPRAVA ŽÁKŮ

Obory Pečovatelské služby, Prodavačské práce, Stravovací a ubytovací služby (ŠVP: Kuchařské práce)...
Více informací

VÝUKA PRAKTICKÉ ŠKOLY

Výuka praktické školy...
Více informací

Nabídka oborů

...
Více informací

Zahraniční stáž žáků - Polsko 2019

12. 2. 2020 proběhla u nás na škole prezentace zahraniční stáže žáků v Polsku....
Více informací
Zřizovatel

Aktuality
Informace Tady nic není :-(
Bakaláři

Facebook
Mapa webu

PRAKTICKÁ PŘÍPRAVA ŽÁKŮ

Vloženo: 12.5.2021 | Autor: Simkova | Zobrazeno: 48x
Obory Pečovatelské služby, Prodavačské práce, Stravovací a ubytovací služby (ŠVP: Kuchařské práce)

Ani v době distanční výuky nezahálíme a připravujeme naše žáky na praktické zkoušky.

 

OBOR PEČOVATELSKÉ PRÁCE

Žáci oboru Pečovatelské práce vykonávají odborný výcvik v Domově pro seniory v Doběticích, kde pečují o tamní klienty. Jejich práce spočívá v přípravě pokrmů, praní a žehlení prádla, úklidu a přípravě lůžek, šití a opravě prádla. Dále se žáci učí přímo obslužnou péči o klienta (podávání stravy, péče o hygienu a aktivizace klienta). Součástí výuky je i péče o novorozence. K tomu nám slouží 2 cvičná miminka, která vypadají jako skutečná. Další důležitou součástí výuky je poskytování první pomoci a znalosti z anatomie lidského těla. K tomu slouží žákům resuscitační figurína s monitorem a barevná kostra lidského těla.

 

OBOR PRODAVAČSKÉ PRÁCE

Žáci oboru Prodavačské práce vykonávají odborný výcvik v hypermarketu Globus, kde se seznamují s prodávaným sortimentem, s rozmístěním zboží na prodejně a zvládají jednoduchou obsluhu zákazníka.

 

OBOR STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY, ŠVP: KUCHAŘSSKÉ PRÁCE

Žáci oboru Stravovací a ubytovací služby (ŠVP: Kuchařské práce) vykonávají odborný výcvik ve školní jídelně. Součástí výuky není jen příprava pokrmů, ale také jednoduchá obsluha hostů, dodržování hygieny prostředí, hospodárné využívání potravin s ohledem na životní prostředí a také znalost o provozu stravovacích a ubytovacích zařízení a jejich vybavení.